100 de zile de școală

Întotdeauna am fost sceptic, când venea vorba despre organizarea evenimentelor gen “100 de zile de școală”. Astăzi, fiind martorul acestui potop emoțional, când copiii nu-și dădeau rând la vorbă povestind cu entuziasm despre experiența trăită, am înțeles că, felul în care a gândit doamna Aliona Rotari acest eveniment, este de-a dreptul GENIAL!

Elevii clasei I-I au au sărbătorit cu multe emoții primele 100 de zile de școală. Evenimentul a fost unul inedit nu doar prin încărcătura afectivă dar și prin rolul copiilor de a fi învățători și educatori atât pentru colegii de școală cât și pentru picii de la grădiniță. O experiență fantastică, trăită cu bucurie de întreaga comunitate Abeceluș, va rămâne, cu siguranță, pentru totdeauna, – Ziua celor 100 de pași spre cunoaștere.

Mulțumesc, doamnă învățătoare pentru munca depusă și pentru încrederea care o aveți în școlarii noștri, pentru vocația pedagogică și atitudinea afectivă împărtășită învățăceilor. Atmosfera creată în sala de clasă a fost una feerică: copii prietenoși, motivați, încrezători și responsabili, iată, aceasta este școala noastră Abeceluș!

Sergiu Afanasiu

18 februarie 2020

Fragment din emisiunea radiofonică, la care au participat elevii noștri

Radio Moldova