Proiecte Extrașcolare / Viața școlii
Angajații Serviciului Vamal – în ospeție la „Abeceluș”
Astăzi, 19 martie, școala noastră a fost gazda unui eveniment excepțional, unul care a marcat fără îndoială ziua tuturor elevilor noștri. I-am avut oaspeți pe reprezentanții Serviciului vamal și anume angajații centrului chinologic, care ne-au ajutat să petrecem activ această zi educativă, dar și extrem de captivantă pentru toți elevii.
În cadrul proiectului nostru de educație financiară și vamală, elevii au avut ocazia să învețe direct de la sursă despre complexitatea și importanța muncii vameșilor. Dar, fără îndoială, momentul care a furat inimile tuturor a fost întâlnirea cu AMI, cățelușa vamală, care și-a demonstrat abilitățile extraordinare în detectarea sumelor mari de bani ascunse. Blândă, jucăușă și extrem de prietenoasă, AMI a reușit să creeze o legătură specială cu copiii, oferindu-le un moment de bucurie pură.
A fost fascinant să observăm nu doar talentul natural al lui AMI, ci și tehnologia avansată și echipamentele folosite de Serviciul Vamal pentru îndeplinirea misiunilor lor. Această experiență a fost, fără îndoială, atât educativă, cât și inspirațională, arătându-le elevilor valorile muncii în echipă, dedicarea și importanța protejării societății.
 
Ne dorim să exprimăm o recunoștință profundă și să mulțumim Serviciului Chinologic al Departamentului Vamal pentru oportunitatea unică oferită. Această vizită nu doar că a îmbogățit cunoștințele elevilor noștri, dar le-a oferit și momente de neuitat, stimulând curiozitatea și interesul pentru domeniul vamal.
Astfel de inițiative sprijină dezvoltarea unei conștiințe civice sănătoase și promovează educația prin experiențe practice, care sunt de neînlocuit. A fost o zi memorabilă pentru întreaga noastră comunitate școlară, și sperăm să avem parte de mai multe astfel de oportunități pe viitor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

Lansarea revistei „Dimineața cuvintelor”

Lansarea revistei „Dimineața cuvintelor”

Astăzi, 29 aprilie 2024, elevii noștri din clasa I, sub îndrumarea doamnei învățătoare Aliona Rotari, au avut privilegiul de a participa la evenimentul de lansare a revistei „Dimineața Cuvintelor”, organizat la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. Într-un...

citește mai mult
Summit-ul Școlar „Conectați prin Știință”

Summit-ul Școlar „Conectați prin Știință”

Sâmbătă, 27 aprilie, echipa Școlii Primare-Grădiniță „Abeceluș” a participat la deschiderea Summit-ului Școlar Moldo-American „Conectați prin știință”. Este vorba de un eveniment dedicat inovației, educației și colaborării în domeniul științelor și tehnologiei. Gazda...

citește mai mult
Schimbăm lumea prin știință și tehnologie

Schimbăm lumea prin știință și tehnologie

Impactul proiectului eTwinning „STEM for Sustainable Goals” Autor: Iuliana RĂDULESCU, învățătoare grad didactic II, Ambasador Scientix, Școala Primară Grădinița „Abeceluș”, or. Durlești, Republica Moldova În contextual actual al problemelor globale precum: schimbările...

citește mai mult