Concursuri
Democrația se învață din fragedă copilărie
3 februarie 2023
În ziua de joi, 2 februarie 2023, o echipă de formatori a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în frunte cu doamna Doina BORDEIANU, a avut o întâlnire cu elevii clasei a IV-a a școlii noastre.
Cum facem o alegere? Cum adoptăm o decizie? Sunt întrebări frecvente și nu țin doar de domeniul electoral. Cât de implicați sunt copiii in alegerile făcute de adulți? Cum, alegerea noastră poate afecta interesele celor din jur? Au fost sute de întrebări și răspunsuri pline de entuziasm și curiozitate, la care nu-și dădeau rând copii. Ceea ce i-a impresionat foarte mult, a fost exercițiul de vot, la care elevii au participat cu mare interes.
Cu certitudine, asemenea activități sunt utile și necesare dacă ne dorim să creștem o generație de copii, demni, drepți și implicați.
De cadourile primite se vor bucura și ceilalti colegi din școală, pentru că asta au decis în mod liber și democratic elevii din clasa a IV-a îndrumați de doamna învățătoare Aliona Rotari.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

O Aventură Educativă cu Grupa „Albinuțele”

O Aventură Educativă cu Grupa „Albinuțele”

Astăzi, micuții exploratori din grupa „Albinuțele” au trăit o experiență de neuitat alături de doamna Natalia Zotea, metodista instituției noastre. Într-un cadru plin de curiozitate și mister, copiii au devenit mici cercetători ai naturii, descoperind secretele...

citește mai mult