Proiecte Extrașcolare
Elevii Liceului „Prometeu” au efectuat o vizită de studiu la „Abeceluș”
Marți, 7 martie 2023, un grup de elevi de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu” a venit în vizită la noi, având un scop bine determinat: copiii au fost curioși să afle cum funcționează în realitate o stație fotovoltaică, cât de eficientă este, precum și cât de prietenoasă cu natura este școala noastră.
Directorul instituției, domnul Sergiu Afanasiu, a însoțit cu amabilitate oaspeții prezentându-le școala și dezvăluindu-le toate soluțiile inginerești care o fac luminoasă dar energoeficientă, caldă și prietenoasă asigurând un regim termic confortabil pe toată durata aflării elevilor la lecții.
Oaspeții au atras atenția și la prezența în sălile de clasă a unor dispozitive de ventilare cu recuperare, precum și la sistemul de iluminat bazat pe tehnologia LED.
Pentru că elevii acumulează de ceva timp informații necesare pentru elaborarea proiectului lor în cadrul concursului „First Lego League” 2023, aceștia și-au împărtășit experiența cu școlarii claselor I familiarizându-i cu regulile concursului, criteriile de succes, subiectul proiectului. Însoțiți de doamna profesoară Natalia Schițco, oaspetii au prezentat un program creativ de participare la concursul dat la etapa de gimnaziu. Abecelușii au rămas încântați de noutățile aflate și urmează să aplice în practică sfaturile colegilor mai mari.
Asemenea parteneriate încurajează elevii să îmbrățișeze tehnologia, să devină creativi și implicați.
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

O săptămână frumoasă, cu clipe memorabile

O săptămână frumoasă, cu clipe memorabile

Din cele mai vechi timpuri, costumul popular reprezintă o carte a vieţii, strămoşii, bunicii noştri având darul de a-şi exprima bucuria şi tristețea prin frumos, făurind adevărate opere de artă. Pe tot parcursul săptămânii care s-a scurs, le-am vorbit copiilor despre:...

citește mai mult