Viața școlii
În pragul sărbătorilor de Paști
15 aprilie 2023
Și în această săptămână copiii de la „Abeceluș” au avut parte de zile pline de bucurii și experiențe noi.
Începând cu ziua de luni și până vineri în instituția noastră s-a muncit cu mult spor și dibăcie. Evident, nu am făcut abstracție de la activitățile școlare cotidiene, dar pentru că ne pricepem să gestionăm timpul util și interesant, am reușit împreună să răsădim flori, să încondeiem ouă, să coacem pască și cozonac. Dar cum să se întâmple toate astea fără cântece și fără poezii?!
Pe parcursul celor cinci zile de școală miresmele primăverii și ale cuptorului magic au înduioșat simțurile olfactive ale vizitatorilor noștri dragi.
Și, pentru că în forfota pregătirilor pentru cea mai importantă sărbătoare a ortodoxiei trebuie să împărtășim cu cei din jur cunoștințe despre semnificația Paștelui, precum și despre valorile moral-spirituale ale neamului, cadrele didactice au organizat activități comune ale școlarilor și preșcolarilor.
Bunăoară, elevii din clasa a 2-a s-au întâlnit cu preșcolarii din grupa pregătitoare și au discutat despre tradiții și obiceiuri pascale, au vopsit ouă cu frunze de ceapă, ornametându-le cu frunze de pătrunjel.
Tradițional, la toate sărbătorile importante, absolvenții din clasa a 4-a invită în ospeție preșcolarii.
Astfel, copiii cu vârste diferite leagă prietenii strânse pentru viitor fiind atenți și grijulii cu viitorii lor colegi.
Elevii din clasa a 3-a au organizat un iarmaroc de sărbătoare, cei din clasa I au mers cu un cântec pascal la Biserica Sfântului Ierarh Petru Movilă din localitatea Dumbrava.
Picii din grădinița au participat și ei cu mare interes la pregătirile de sărbătoare. Mâine-dimineață ei vor aplica cunoștințele dobândite prin participarea la ritualul de spălare pe față în ziua de Paști.
Mulțumim tuturor pentru implicare.
Să aveți sărbători luminate!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

Toată școala citește o carte

Toată școala citește o carte

A fost prea frumos și special evenimentul organizat de învățătorii noștri împreună cu elevii caselor primare care, pe parcursul lunii octombrie, au fost protagoniștii campaniei „Toată școala citește o carte”. În cadrul Clubului de Lectură, cititorii din instituția...

citește mai mult
Ai noștri – la Iași!

Ai noștri – la Iași!

Elevii din instituția noastră au avut parte de o călătorie la Iași, orașul cu o istorie bogată și cu o cultură deosebită. Au vizitat mai multe obiective turistice. Grădina Botanică, care era plină de culoare, i-a întâmpinat pe elevi cu mireasma florilor de toamnă....

citește mai mult
Toamna aurie ne-a sosit în prag

Toamna aurie ne-a sosit în prag

Ne-am bucurat astăzi de o fantastică și blândă zi de toamnă, împreună cu Abecelușii noștri. Educatoarele creative si harnice au reușit să provoace copiilor o gamă largă de emoții, de la curiozitate și bucurie până la un sentiment profund de mândrie pentru familie,...

citește mai mult