Viața școlii
În pragul sărbătorilor de Paști
15 aprilie 2023
Și în această săptămână copiii de la „Abeceluș” au avut parte de zile pline de bucurii și experiențe noi.
Începând cu ziua de luni și până vineri în instituția noastră s-a muncit cu mult spor și dibăcie. Evident, nu am făcut abstracție de la activitățile școlare cotidiene, dar pentru că ne pricepem să gestionăm timpul util și interesant, am reușit împreună să răsădim flori, să încondeiem ouă, să coacem pască și cozonac. Dar cum să se întâmple toate astea fără cântece și fără poezii?!
Pe parcursul celor cinci zile de școală miresmele primăverii și ale cuptorului magic au înduioșat simțurile olfactive ale vizitatorilor noștri dragi.
Și, pentru că în forfota pregătirilor pentru cea mai importantă sărbătoare a ortodoxiei trebuie să împărtășim cu cei din jur cunoștințe despre semnificația Paștelui, precum și despre valorile moral-spirituale ale neamului, cadrele didactice au organizat activități comune ale școlarilor și preșcolarilor.
Bunăoară, elevii din clasa a 2-a s-au întâlnit cu preșcolarii din grupa pregătitoare și au discutat despre tradiții și obiceiuri pascale, au vopsit ouă cu frunze de ceapă, ornametându-le cu frunze de pătrunjel.
Tradițional, la toate sărbătorile importante, absolvenții din clasa a 4-a invită în ospeție preșcolarii.
Astfel, copiii cu vârste diferite leagă prietenii strânse pentru viitor fiind atenți și grijulii cu viitorii lor colegi.
Elevii din clasa a 3-a au organizat un iarmaroc de sărbătoare, cei din clasa I au mers cu un cântec pascal la Biserica Sfântului Ierarh Petru Movilă din localitatea Dumbrava.
Picii din grădinița au participat și ei cu mare interes la pregătirile de sărbătoare. Mâine-dimineață ei vor aplica cunoștințele dobândite prin participarea la ritualul de spălare pe față în ziua de Paști.
Mulțumim tuturor pentru implicare.
Să aveți sărbători luminate!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

Lansarea revistei „Dimineața cuvintelor”

Lansarea revistei „Dimineața cuvintelor”

Astăzi, 29 aprilie 2024, elevii noștri din clasa I, sub îndrumarea doamnei învățătoare Aliona Rotari, au avut privilegiul de a participa la evenimentul de lansare a revistei „Dimineața Cuvintelor”, organizat la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. Într-un...

citește mai mult
Summit-ul Școlar „Conectați prin Știință”

Summit-ul Școlar „Conectați prin Știință”

Sâmbătă, 27 aprilie, echipa Școlii Primare-Grădiniță „Abeceluș” a participat la deschiderea Summit-ului Școlar Moldo-American „Conectați prin știință”. Este vorba de un eveniment dedicat inovației, educației și colaborării în domeniul științelor și tehnologiei. Gazda...

citește mai mult
Schimbăm lumea prin știință și tehnologie

Schimbăm lumea prin știință și tehnologie

Impactul proiectului eTwinning „STEM for Sustainable Goals” Autor: Iuliana RĂDULESCU, învățătoare grad didactic II, Ambasador Scientix, Școala Primară Grădinița „Abeceluș”, or. Durlești, Republica Moldova În contextual actual al problemelor globale precum: schimbările...

citește mai mult