Proiecte Extrașcolare
„Meseria este o brățară de aur”
Un proverb românesc ne învață că „Meseria este o brățară de aur”, deoarece o meserie asemenea aurului îl înnobilează pe om. Dar pentru ca viitorul adult să poată alege mai ușor o profesie, de mic el trebuie să facă cunoștință cu diversitatea acestora, ce abilități și competențe ar trebui să posede pentru a fi împlinit în ceea ce vor face.
Astfel, elevii din clasa a II-a, pe parcursul unei luni, au participat la o serie de activități în cadrul cărora au făcut cunoștință cu diverși specialiști din diferite domenii. Bucuria cea mai mare a elevilor era că acei specialiști erau chiar părinții lor și anume:
  • specialist în dezvoltare financiară – Greta Hincu care a vorbit despre călătoria banilor și despre importanțalor;
  • specialist în hairstyle, care le-a vorbit copiilor cum noile tehnologii ajută la menținerea podoabei capilare sănătoasă și frumoasă – Victoria Vdovicenco;
  • cunoscătoarea sufletelor omenești, psihologa Tatiana Minascurta, care a vorbit cât este de important să aibă grijă de suflețelele lor și i-a învățat câteva trucuri cum ar putea preveni o situație de conflict;
  • doamna Mariana Cotoman, specialist în marketing, le-a vorbit despre rolul marketing-ului în economie;
  • specialist în IT, domnul Guglea Sergiu, care a prezentat meseria de programator și au început să creeze cu micii școlari o pagină web.
Această serie de activități s-a încheiat cu o paradă a profesiilor. Elevii au ales o meserie pe care au prezentat-o viitorilor școlari, care acum frecventează grupa pregătitoare, Steluțele Vesele.
Copiii au manifestat interes și dorință de a afla cât mai multe despre fiecare meserie.
Cu siguranță astfel de întâlniri vor fi organizate sistematic în cadrul instituției noastre, iar parteneriatul cu familia constituie o bază solidă pentru educația copiilor.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii