Integrarea activităților STEAM în cadrul lecției de limbă și literatură română

10 februarie 2023
Colega noastră, învățătoarea Iuliana Rădulescu, astăzi, 10 februarie 2023, a susținut o activitate publică cu elevii clasei a II-a. Tema propusă a fost una inovativă și complexă și a vizat Integrarea activităților STEAM în cadrul lecției de limbă și literatură română. Pe parcursul lecției doamna Rădulescu, cu măiestrie pedagogică a ghidat clasa urmându-și obiectivele propuse.
În baza poveștii pentru copii „Cei trei purceluși”, elevii mai întâi au aranjat imaginile conform ordinii cronologice a evenimentelor, au povestit povestea, au formulat întrebări și răspunsuri pornind de la metoda Exploziei stelare, apoi au realizat activități în echipe.
Ne-am bucurat să citim în ochii copiilor curiozitatea și interesul pentru munca ce le-a revenit cooperând strâns cu colegii.
– V-ați gândit vreodată că citind povești poți să-ți dezvolți gândirea computațională? Să știți asta se întâmplă, bunăoară, când programezi traseul lupului spre casa purcelușilor.
Și, pentru că această lecție să rămână, de rând cu multe altele, pentru totdeauna în amintirea elevilor, ei au testat rezistența unei case construite din scobitori și plastilină, au calculat costurile fiecărui tip de case: paie, nuiele, cărămidă ( calculele în limita numerelor 0-100) și au făcut concluzii cu referire la preț – calitate, cercetat și au observat consistența fiecărui tip de material de construcții și au realizat designul unei case moderne și sigure.
Elevii nu se dădeau duși la recreație copleșiți de rezultatele muncii lor în echipă.
Vă mulțumim, stimată doamnă învățătoare Iuliana Rădulescu! Sunteți un adevărat inginer creativ al stării de bine în școală noastră.

Alte noutăți

Validăm cunoștințele acumulate!

Validăm cunoștințele acumulate!

Salutăm călduros efortul colegelor noastre de a valida cunoștințele teoretice și practice acumulate în instituția noastră. Astfel, ieri 19 aprilie, în cadrul etapei municipale de atestare a cadrelor didactice, educatoarele Natalia Negru, Nadejda Vizir, Doinița Cireș...

citește mai mult

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *