Proiecte Extrașcolare / Viața școlii
Summit-ul Școlar „Conectați prin Știință”
29 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, echipa Școlii Primare-Grădiniță „Abeceluș” a participat la deschiderea Summit-ului Școlar Moldo-American „Conectați prin știință”. Este vorba de un eveniment dedicat inovației, educației și colaborării în domeniul științelor și tehnologiei. Gazda summit-ului a fost Liceul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Chișinău.

Evenimentul își propune să prezinte cele mai de succes inițiative școlare STEM / STEAM din Chișinău și Carolina de Nord (SUA), care abordează încălzirea globală, sustenabilitatea urbană și protejarea mediului înconjurător.

La eveniment a participat și distinsul oceanolog, expertul australiano-american Rob Condon, care a împărtășit experiența sa în colaborarea cu elevii noștri pe diverse inițiative STEM. Colaborarea cu domnul Condon și echipa sa din Wilmington reprezintă un exemplu elocvent, pe care îl poate avea știința în conectarea comunităților și înstrăinând granițele geografice.

Echipa școlii noastre a obținut locul doi pentru unul dintre cele mai reușite proiecte STEM, implementate în instituțiile educaționale.

Mulțumesc micilor exploratori și întregului colectiv pedagogic, în special doamnelor învățătoare Tatiana Mîrzenco, Iuliana Rădulescu, Natalia Dediu și tuturor părinților implicați.

Ne mândrim că suntem reprezentanți ai unei instituții care încurajează curiozitatea, creativitatea și colaborarea. Fiecare experiment, fiecare idee discutată aici reflectă angajamentul nostru de a cultiva minți tinere pentru un viitor inovator. Mulțumim organizatorilor pentru această oportunitate splendidă de a învăța și de a inspira!
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

Lansarea revistei „Dimineața cuvintelor”

Lansarea revistei „Dimineața cuvintelor”

Astăzi, 29 aprilie 2024, elevii noștri din clasa I, sub îndrumarea doamnei învățătoare Aliona Rotari, au avut privilegiul de a participa la evenimentul de lansare a revistei „Dimineața Cuvintelor”, organizat la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. Într-un...

citește mai mult
Schimbăm lumea prin știință și tehnologie

Schimbăm lumea prin știință și tehnologie

Impactul proiectului eTwinning „STEM for Sustainable Goals” Autor: Iuliana RĂDULESCU, învățătoare grad didactic II, Ambasador Scientix, Școala Primară Grădinița „Abeceluș”, or. Durlești, Republica Moldova În contextual actual al problemelor globale precum: schimbările...

citește mai mult