Proiecte Extrașcolare
În ospeție la Maestrul Eugen Doga
Nu-i așa că timpul ploios de afară v-a ținut pe toți în case sau în clase? Pe elevii din clasa a II-a școlii noastre, dar și pe doamna învățătoare Iuliana Rădulescu condițiile meteo nu i-au speriat și, înfruntând ploaia și ambuteiajele din oraș, au mers în ospeție la marele maestru Eugen Doga, geniul muzicii spațiului românesc.
Gazda primitoare și profund emoționată de vizita micilor admiratori ne-a primit cu căldura caracteristică acestei minunate familii, îndulcindu-ne pe toți cu alese bunătăți și grijă părintească.
Deși nu suntem o instituție cu profil artistic, dragostea pentru poezie, muzică, dans și desen, într-un cuvânt – de tot ce e frumos, le este altoită elevilor cu mult har încă din fragedă copilărie.
Prezentând câteva din piesele maestrului precum cântecele „Codrii mei bătrâni”, „Scăpărici”, „Du-mă în Moldova mea”, oaspeți, acompaniați de profesorul Vadim Cazac, au cucerit inima inegalabilului Eugen Doga. Dânsul a ascultat-o cu mare atenție și pe Eva Poneatenco, care, cu vocea sa angelică, a readus-o pe „Maria Mirabela” în casa compozitorului. Copleșit de emoții, Maestrul Doga ne-a oferit un dar prețios pentru biblioteca școlii: cele mai noi titluri de carte, în care se reflectă opera și viața domniei sale. Asemenea evenimente nu se uită niciodată.
Trecută prin inimile copiilor noștri, muzica lui Eugen Doga rămâne nemuritoare.
La mulți ani, Maestre! Suntem mândri și fericiți să vă întâlnim. Mulțumiri alese doamnei Natalia Doga, pentru că este mereu alături de dumneavoastră.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

Ciornă automată

Ciornă automată

Elevii din școala noastră au mers astăzi, cu mare interes, la cel mai mare târg de carte pentru copii si tineret din Moldova. Ajuns la a XXV-a ediție, Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret și-a redeschis ușile atât pentru editori, scriitori, pictori,...

citește mai mult
„Meseria este o brățară de aur”

„Meseria este o brățară de aur”

Un proverb românesc ne învață că „Meseria este o brățară de aur”, deoarece o meserie asemenea aurului îl înnobilează pe om. Dar pentru ca viitorul adult să poată alege mai ușor o profesie, de mic el trebuie să facă cunoștință cu diversitatea acestora, ce abilități și...

citește mai mult