Proiecte Extrașcolare
În ospeție la Maestrul Eugen Doga
Nu-i așa că timpul ploios de afară v-a ținut pe toți în case sau în clase? Pe elevii din clasa a II-a școlii noastre, dar și pe doamna învățătoare Iuliana Rădulescu condițiile meteo nu i-au speriat și, înfruntând ploaia și ambuteiajele din oraș, au mers în ospeție la marele maestru Eugen Doga, geniul muzicii spațiului românesc.
Gazda primitoare și profund emoționată de vizita micilor admiratori ne-a primit cu căldura caracteristică acestei minunate familii, îndulcindu-ne pe toți cu alese bunătăți și grijă părintească.
Deși nu suntem o instituție cu profil artistic, dragostea pentru poezie, muzică, dans și desen, într-un cuvânt – de tot ce e frumos, le este altoită elevilor cu mult har încă din fragedă copilărie.
Prezentând câteva din piesele maestrului precum cântecele „Codrii mei bătrâni”, „Scăpărici”, „Du-mă în Moldova mea”, oaspeți, acompaniați de profesorul Vadim Cazac, au cucerit inima inegalabilului Eugen Doga. Dânsul a ascultat-o cu mare atenție și pe Eva Poneatenco, care, cu vocea sa angelică, a readus-o pe „Maria Mirabela” în casa compozitorului. Copleșit de emoții, Maestrul Doga ne-a oferit un dar prețios pentru biblioteca școlii: cele mai noi titluri de carte, în care se reflectă opera și viața domniei sale. Asemenea evenimente nu se uită niciodată.
Trecută prin inimile copiilor noștri, muzica lui Eugen Doga rămâne nemuritoare.
La mulți ani, Maestre! Suntem mândri și fericiți să vă întâlnim. Mulțumiri alese doamnei Natalia Doga, pentru că este mereu alături de dumneavoastră.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

Echipa unită peste granițe!

Echipa unită peste granițe!

Astăzi, 13 decembrie 2024, elevii noștri au avut o experiență extraordinară în cadrul proiectului „Ocean Guardians: Together for Climate”, proiect internațional eTwinning. Deși echipa proiectului este mai mare, astăzi ne-am întâlnit o mică parte pentru a lucra...

citește mai mult
1 Decembrie, Ziua Națională a României

1 Decembrie, Ziua Națională a României

În data de 1 Decembrie 2024, școala noastră a fost cuprinsă de o atmosferă de sărbătoare și patriotism, cu prilejul Zilei Naționale a României. Elevii, cu entuziasm și mândrie, au organizat o serbare emoționantă, dedicată țării, strămoșilor și valorilor...

citește mai mult