Proiecte Extrașcolare
Proiectul „The Magic of the 4 Powers: W.E.A.F.”

Educația pentru dezvoltare durabilă are ca scop transmiterea de informații în domeniul dezvoltării durabile și formarea de competențe, chiar de la școlarii mici, în promovarea acesteia. Formarea de cetățeni competenți și încrezători poate crea noi oportunități de a avea un stil de viață mai sănătos și productiv, în armonie cu natura și cu grijă față de valori sociale precum egalitatea sau diversitatea culturală.

În acest context, din dorința de a ajuta școlarii mici să înțeleagă și să vadă lumea în care trăim împreună cu ei, în toamna anului 2022 în școala noastră a  fost lansat proiectul „The Magic of the 4 Powers: W.E.A.F.”.

La activitățile desfășurate în cadrul proiectului au participat elevii clasei I, coordonați de doamna învățătoare Tatiana Mîrzenco, elevii clasei a II-a, coordonați de doamna învățătoare Iuliana Rădulescu și elevii clasei a III-a, coordonați de doamna învățătoare Natalia Dediu.

Ideea proiectului a apărut ca o metaforă în care copiii sunt niște super-eroi în apărarea vieții pe planetă Pământ. Cele patru puteri ale super-eroilor sunt: APA, AERUL, FOCUL și PĂMÂNTUL, acestea sunt cele patru elemente care alcătuiesc natura și toate au impact asupra unui al cincilea element, pe care îl numim cu afecțiune – OM. Participând la acest proiect, școlarii mici au studiat despre fiecare element esențial în parte, particularitățile lor, beneficiile acestora, precum și daunele lor în cazul unui dezechilibru. Totodată, proiectul și-a propus conștientizarea problemelor de mediu ale planetei Pământ, necesitatea economisirii resurselor naturale și găsirea de soluții sustenabile la problemele ecologice ale planetei. Activitățile realizate în cadrul acestui proiect au fost abordate din perspectiva educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), deoarece sarcinile sunt ancorate în lumea reală și furnizează elevilor oportunități pentru a crea soluții pentru lumea reală.

De aici poate fi descărcată prezentarea în format PDF proiectului și a etapelor realizării lui.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe

Noutățile școlii

O Aventură Educativă cu Grupa „Albinuțele”

O Aventură Educativă cu Grupa „Albinuțele”

Astăzi, micuții exploratori din grupa „Albinuțele” au trăit o experiență de neuitat alături de doamna Natalia Zotea, metodista instituției noastre. Într-un cadru plin de curiozitate și mister, copiii au devenit mici cercetători ai naturii, descoperind secretele...

citește mai mult